Desert

Tarte cu brânză de capră şi măsline

Ingrediente:

  • 350 gr aluat foietaj
  • 1 ou bătut
  • 250 gr brânză de capră, fărâmiţată
  • 1 ceaşcă de măsline negre, feliate
  • 1 ceaşcă de pătrunjel tocat

Mode de preparare:

Se încălzeşte cuptorul. Din aluatul de foietaj se taie cercuri de câte 5 cm diametru; folosind o altă formă de cerc, dar mai mică (de 3-4 cm diametru), se apasă uşor tartele, făcând astfel o margine. Centrul cercurilor se apasă cu o lingură sau cu mâna.

Tartele se ung cu oul bătut, se presară în centrul fiecăreia brânza de capră şi măslinele feliate şi se dau la cuptor pentru 20-25 minute, până când s-au umflat şi s-au rumenit.

lapte de capră crud, integral sau degresat
iaurt de capră, iaurt cremos, iaurt de băut, cremos, de băut şi cu fructe
brânză de capră maturată, caş, brânză de fermă
unt şi smântănă, obţinute prin metode naturale şi tradiţionale