Beneficii

Laptele de capră este un leac străvechi. Este întăritor şi hrănitor. Prin compoziţia lui, mai bogată în substanţe benefice decât cel de vacă, laptele de capră are şi rolul de a preveni multe boli grave. Veţi fi mai fortifiaţi, mai cu poftă de viaţă. Cura cu lapte de capră are efecte imediate: redă vioiciunea şi optimismul, sănătatea generală, capacitatea de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul, previne anemia feriptiva si demineralizarea oaselor.

laptele de capră este cel mai sarac in grasimi !

  • laptele de capră este mai puţin alergic decât laptele de vacă, deoarece nu contine acele proteine care stimulează reactiile alergice.
  • 1 cana cu lapte de capră are aproximativ 500 mg de potasiu, un mineral esenţial în reglarea tensiunii sângelui, dar şi a funcţiilor inimii.
  • în laptele de capră se găseşte un aminoacid numit triptofan, care luptă împotriva stresului, depresiei şi insomniei.
  • laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC (în special cu localizare pulmonară), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere în greutate, cancere în forme incipiente, convalescenţe, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primăvară.
  • consumul preventiv de lapte de capră îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.
  • spre deosebire de laptele de vacă, cel de capră conţine un acid organic puternic care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient.

lapte de capră crud integral
iaurturi cremoase si chefiruri gustoase
brânzeturi de capra cremoase si gustoase
branzeturi fine si unt